Platforma CogniKit a fost dezvoltată în primul rând cu gândul la copii, adolescenți și adulții care se ocupă de creșterea și dezvoltarea lor. Prin profesia aleasă și prin activitățile practice desfășurate zi de zi, echipa CogniKit s-a pus în slujba unui obiectiv important: acela de a crește accesibilitatea serviciilor psihologice de bună calitate, pentru ca noile generații să-și dezvolte competențele necesare diverselor contexte de viață.

Prin intermediul psihologului colaborator CogniKit, părinții pot accesa programe de evaluare și intervenție psihologică, pot să participe la ședințe de terapie online și să păstreze organizat rapoarte ale proceselor parcurse.

PAȚIU

EVALUARE PSIHOLOGICĂ

Procesul de evaluare are ca scop o mai bună cunoaștere (sau autocunoaștere) a copilului sau adolescentului. Aceasta poate să vizeze diferite domenii de dezvoltare (competențe sociale, emoționale, motrice, autonomie, aptitudini cognitive etc.), o gamă variată de aspecte ce țin de probleme emoționale sau comportamentale (anxietate, hiperactivitate, inatenție, opoziționism etc.), aspecte ce țin de temperament sau personalitate, precum și alte domenii relevante, în funcție de vârstă. Ca beneficii ale utilizării platformei CogniKit, atât completarea chestionarelor cât și discuțiile cu psihologul se pot realiza online, oferind flexibilitate și reducând nevoia de deplasare la cabinetul psihologului.

Evaluarea se realizează cu instrumente de evaluare validate și etalonate pe populația din România. În funcție de vârsta copilului și specificul evaluării, aceasta poate include completarea chestionarelor de către părinți și cadre didactice (cu acordul părintelui, desigur), precum și întâlniri față în față sau online, cu copilul și/sau părinții.

Părinții interesați au posibilitatea de a alege, împreună cu psihologul, între mai multe pachete de evaluare în funcție de nevoile copilului sau adolescentului:

  • Evaluarea dezvoltării
  • Evaluarea pregătirii pentru școală
  • Evaluarea strategiilor de învățare si a motivației școlare
  • Evaluarea sănătății mintale
  • Evaluare pentru consiliere in carieră
  • Autocunoaștere si dezvoltare personală
  • Evaluarea competențelor cognitive și socio-emoționale ale adolescenților
  • Evaluare personalizată

PAȚIU

PROGRAME DE PREVENȚIE ȘI INTERVENȚIE

CogniKit – prin psihologii colaboratori – pune la dispoziția copiilor, părinților și adolescenților programe de intervenție care au ca scop dezvoltarea unor competențe specifice, relevante pentru grupa de vârstă vizată. Acestea sunt proiectate ținând cont de particularitățile și nevoile de dezvoltare ale copiilor și adolescenților, având la bază date științifice și fiind, totodată, transpuse într-un limbaj prietenos, potrivit vârstei.

Programele sunt selectate și personalizate de către specialist/psiholog, în general pe baza unei evaluări, putând fi parcurse ca intervenții de sine stătătoare sau ca suport în procesul terapeutic. Copiii sub vârsta de 12 ani vor realiza activitățile online împreună cu un adult, în timp ce adolescenții pot parcurge aceste programe pe cont propriu.

  • Program de intervenție pentru remedierea deficitelor în vederea pregătirii pentru școală (4-7 ani)
  • Program de intervenție pentru dezvoltarea competențelor socio-emoționale ale adolescenților (13-19 ani)
  • Program de intervenție pentru dezvoltarea strategiilor de învățare ale adolescenților (13-19 ani)

NOU: Copiii între 5 și 8 ani au acces prin CogniKit la programul educațional „Insula Calculelor” (5-8 ani). Având la bază cercetări din științele cognitive aplicate și beneficiind de aportul unor profesori experți, programul oferă copiilor experiențe prietenoase de învățare (sub formă de joc) a operațiilor de adunare și scădere, cu numere între 0 și 1000. Programul are două componente: 1) exerciții diverse, structurate pe mai multe concentre de numere naturale și 2) secvențe de învățare (lecții) care ilustrează procesul de calcul. Lecțiile sunt accesibile copiilor oricând au nevoie și sunt susținute în joc de personajul Spiritul Insulei. Programul „Insula Calculelor” poate fi accesat atât prin intermediul CogniKit (cu sprijinul unui specialist), cât și ca aplicație independentă, ce poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

PAȚIU

ȘEDINȚE ONLINE

Cognikit oferă posibilitatea de a desfășura ședințele de consiliere/psihoterapie online. Oriunde v-ați afla, fie că sunteți pe laptop, telefon sau tabletă, puteți intra în legătură audio-video cu psihologul dumneavoastră.