Platforma CogniKit a fost construită special pentru a răspunde nevoilor psihologilor, consilierilor școlari, psihopedagogilor care lucrează cu copiii și adolescenții, oferind – într-o manieră flexibilă, personalizabilă – o serie de servicii și facilități integrate:

  • Evaluare online
  • Programe de prevenție și intervenție online
  • Ședințe online
  • Organizare facilă a informațiilor
  • Resurse psihologice și psiho-educaționale
  • Training specializat

EVALUARE ONLINE

Componenta de evaluare permite psihologului să realizeze un proces corect și informat științific, asemănător celui desfășurat în cabinet sau la școală. Tehnologia online face ca întreg procesul să devină mai accesibil, ușor și eficient – atât pentru specialist cât și pentru familiile cu care lucrează.

Ca psiholog utilizator al platformei CogniKit puteți realiza evaluări complexe, având la dispoziție peste 100 de instrumente de evaluare adresate copiilor și adolescenților (3-19 ani). Acestea sunt dezvoltate sau adaptate pentru populația din România, de către Cognitrom. Dintre instrumentele disponibile pe platformă, chestionarul SMALSI (Chestionarul de evaluare a strategiilor de învățare și motivației școlare) este acreditat CPR. Rezultatele obținute sunt cotate online și sunt organizate în rapoarte comprehensive de evaluare – ele pot surprinde atât starea curentă a copilului/adolescentului (raport de evaluare curentă) cât și evoluția acestuia (raport longitudinal), în cazul unor evaluări multiple cu același instrument.  Rapoartele de evaluare pot fi descărcate de pe platformă și editate folosind Microsoft Word.

SPAȚIU

PROGRAME DE PREVENȚIE ȘI INTERVENȚIE

Programele de prevenție sau intervenție pe care CogniKit vi le pune la dispoziție sunt structurate pe module multimedia, cu obiective precise. Fiecare modul construiește treptat experiența de învățare, cuprinzând elemente informative, dar și diverse „provocări” cu grade crescătoare de dificultate, pentru dezvoltarea și consolidarea competențelor vizate.

Periodic, platforma CogniKit se îmbogățește cu noi module de intervenție și instrumente de evaluare.

Ca psiholog în CogniKit, în acest moment, aveți acces la 60 de module de intervenție, grupate astfel:

Pentru că vrem ca platforma să fie cât mai utilă, depunem eforturi constante pentru dezvoltarea ei.

La început de 2025, punem la dispoziția psihologilor CogniKit alte 8 module multimedia de intervenție, ce vizează dezvoltarea competențelor emoționale ale copiilor cu vârste între 7 și 13 ani. Vă invităm să urmăriți videoclipul de prezentare al acestui program sau să citiți Broșura informativă.

Modulele ghidează dezvoltarea competențelor într-un mod atractiv, folosind videoclipuri (vedeți un exemplu), exerciții interactive, activități de reflecție și autoreflecție, fișe (vedeți un exemplu).

Parcurgerea de către copil a modulelor de intervenție online este documentată prin rapoartele de intervenție. Acestea pot fi descărcate de pe platformă și editate folosind Microsoft Word.

ȘEDINȚE ONLINE

Ședințele de terapie pot fi acum ținute în siguranță, pe aceeași platformă pe care oferiți clienților dvs. serviciile de evaluare și intervenție. Oriunde v-ați afla, fie că sunteți pe laptop, telefon sau tabletă, puteți intra în legătură audio-video cu pacientul pentru a desfășura o ședință de psihoterapie.

ORGANIZAREA FACILĂ A INFORMAȚIILOR

Utilizând platforma CogniKit, veți avea practic un registru online al pacienților cu care lucrați. Din acest registru puteți modifica datele despre client, puteți adăuga și personaliza evaluări sau programe, puteți monitoriza progresul copilului/adolescentului, îi puteți contacta prin videoconferință sau mesaje, puteți trimite rapoarte ale copilului, puteți șterge sau arhiva date.

RESURSE PSIHOLOGICE

Prin CogniKit vă punem la dispoziție mai multe materiale de specialitate, pe teme de interes, pentru a vă ajuta în munca cu copiii, adolescenții, părinții lor sau pentru cadrele didactice. Este vorba de manuale de la teste psihologice, articole, fișe de lucru. Aceste resurse psihologice constituie o bibliotecă virtuală, dezvoltată în timp, pe care o puteți accesa oricând aveți nevoie.

TRAINING SPECIALIZAT

Este ușor de observat că platforma CogniKit este foarte complexă. Dorim ca toți psihologii care lucrează în CogniKit să fie bine pregătiți și să se simtă confortabil cu platforma, de aceea oferim în prealabil un training de specialitate. Toți specialiștii (psihologi, psihopedagogi, consilieri școlari, cadre didactice) care doresc sa utilizeze CogniKit în practica lor curenta vor parcurge în prealabil un program de formare care acoperă aspectele relevante pentru activitatea pe platformă, în funcție de utilizator.

Cu gândul la facilitarea fluxurilor de muncă ale specialiștilor și crearea unui mediu plăcut și atractiv de desfășurare a activităților psihologice, serviciile dezvoltate prin platformă sunt deopotrivă:

Integrate

Aceeași platformă oferă servicii de evaluare psihologică complexă, programe de intervenție, posibilitatea ședințelor de psihoterapie online (videoconferință), păstrarea unei evidențe facile a informațiilor care țin de un anumit client.

Flexibile

Atât pachetele de evaluare cât și programele de intervenție sunt flexibile, personalizabile în funcție de particularitățile fiecărui caz.

Adaptabile

Serviciile sunt disponibile atât specialistului cât și clientului, oriunde s-ar afla. Aceștia au nevoie doar de un dispozitiv (laptop, tabletă sau telefon) și o conexiune de internet.

Valide teoretic și practic

Resursele (instrumente de evaluare, programe, alte materiale) au la bază atât cercetări științifice recente, cât și experiența practică a dezvoltatorilor.

Pentru utilizarea platformei CogniKit, este necesară parcurgerea unui curs de licențiere și plata unui abonament anual.

Utilizarea platformei de către PSIHOLOGI ȘI CABINETE INDIVIDUALE DE PSIHOLOGIE presupune următorii pași:

Pas 1: Curs de licențiere – 50 credite CPR, organizat de Cognitrom în colaborare cu ACPOR. Puteți găsi AICI o descriere a cursului de licențiere. Dacă doriți să vă înscrieți, puteți face acest lucru prin-un simplu email la asociatia.acpor@gmail.com

Tarif curs pentru psihologi & cabinete de psihologie: 1500 lei.

Pas 2: Abonament anual

Utilizarea după curs a platformei CogniKit (precum și a altor platforme online Cognitrom) se face în baza unui contract de utilizare Psihologie Online Network (PON), încheiat cu specialiștii licențiați și în baza achitării unui abonamentul anual.

În anul absolvirii cursului, psihologii care devin membri PON beneficiază de gratuitate la abonamentul Basic – cu 500 credite incluse.

Apoi, psihologii/cabinetele individuale de psihologie, pot să opteze pentru tipul de abonament dorit:

  • Abonament Basic – având incluse 500 de credite pe platformă. Tarif: 500 lei + tva (valabil pentru anul 2025).

În platformă, utilizarea unui instrument de evaluarea presupune un cost de 2 credite-CogniKit, iar un modul de intervenție presupune un cost de 6 credite-CogniKit. În cazul în care psihologul consumă mai multe credite pe platformă decât cele incluse în abonament, acestea vor fi facturate conform contractului (5 lei/credit).

  • Abonament Premium – având credite nelimitate. Tarif: 1000 lei + tva (valabil pentru anul 2025).

Tarifele PENTRU INSTITUȚII diferă de cele pentru persoane fizice.

În cazul în care psihologul este licențiat printr-o instituție de învățământ, procedura și tarifele sunt diferite – le puteți consulta aici.

Pentru oferte detaliate, vă rugăm să ne contactați la office@cognitrom.ro.

Pentru a utiliza platforma CogniKit, utilizatorii  au nevoie de o conexiune stabilă la internet. Accesarea platformei se poate realiza atât de pe dispozitive desktop (PC, Mac), cât și mobile (laptop, telefoane, tablete), utilizând browserele Google Chrome sau Mozilla Firefox. Pentru vizualizarea și editarea rapoartelor este necesară utilizarea Microsoft Office sau suita Microsoft Office Online.

Datorită particularităților unor probe de evaluare psihologică (ex: probele de aptitudini cognitive), acestea pot fi accesate doar de pe computer – pentru a asigura calitatea evaluării. De asemenea, pentru componenta de intervenție, recomandăm utilizarea platformei folosind dispozitive cu ecran mai mare (desktop, laptop).

Specialiștii care utilizează platforma CogniKit, beneficiază de suport tehnic, prin email la contact@cognikit.ro.