Platforma CogniKit a fost construită special pentru a răspunde nevoilor psihologilor, consilierilor școlari, psihopedagogilor care lucrează cu copiii și adolescenții, oferind – într-o manieră flexibilă, personalizabilă – o serie de servicii și facilități integrate:

  • Evaluare online
  • Programe de prevenție și intervenție online
  • Ședințe online
  • Organizare facilă a informațiilor
  • Resurse psihologice și psiho-educaționale
  • Clienți noi
  • Training specializat

EVALUARE ONLINE

Componenta de evaluare permite psihologului să realizeze un proces corect și informat științific, asemănător celui desfășurat în cabinet sau la școală. Tehnologia online face ca întreg procesul să devină mai accesibil, ușor și eficient – atât pentru specialist cât și pentru familiile cu care lucrează.

Ca psiholog utilizator al platformei CogniKit puteți realiza evaluări complexe, având la dispoziție peste 100 de instrumente de evaluare adresate copiilor și adolescenților (3-19 ani). Acestea sunt dezvoltate sau adaptate pe populația din România, de către Cognitrom. Rezultatele obținute sunt cotate online și sunt organizate în rapoarte comprehensive de evaluare – ele pot surprinde atât starea curentă a copilului/adolescentului (raport de evaluare curentă) cât și evoluția acestuia (raport longitudinal), în cazul unor evaluări multiple cu același instrument.  

SPAȚIU

PROGRAME DE PREVENȚIE ȘI INTERVENȚIE

Programele de prevenție sau intervenție pe care CogniKit vi le pune la dispoziție sunt structurate pe module multimedia, cu obiective precise. Fiecare modul construiește treptat experiența de învățare, cuprinzând elemente informative, dar și diverse „provocări” cu grade crescătoare de dificultate, pentru dezvoltarea și consolidarea competențelor vizate.

Periodic, platforma CogniKit se îmbogățește cu noi module de intervenție și instrumente de evaluare.

Ca psiholog în CogniKit, în acest moment, aveți acces la 51 de module de intervenție, grupate astfel:

Intervenție la nivel individual:

Intervenție la nivel de grup:

Parcurgerea de către copil a modulelor de intervenție online este documentată prin rapoartele de intervenție, pe care le puteți descărca în format editabil.

PAȚIU

NOU: Celor 51 de module de intervenție existente până acum, li s-a alăturat Programul educațional „Insula Calculelor” (5-8 ani). Având la bază cercetări din științele cognitive aplicate și beneficiind de aportul unor profesori experți, programul oferă copiilor experiențe prietenoase de învățare (sub formă de joc) a operațiilor de adunare și scădere, cu numere între 0 și 1000. Activitatea copiilor este documentată într-un Raport, pe care îl puteți descărca în format editabil și care cuprinde informații cum sunt: nivelurile parcurse de copil, numărul calculelor rezolvate corect, lista calculelor la care copilul a întâmpinat dificultăți. Programul „Insula Calculelor” poate fi accesat de părinți și copii atât prin intermediul CogniKit (cu sprijinul unui specialist), cât și ca aplicație independentă, ce poate fi descărcată contra cost, din Google Play sau App Store.

PAȚIU

ȘEDINȚE ONLINE

Ședințele de terapie pot fi acum ținute în siguranță, pe aceeași platformă pe care oferiți clienților dvs. serviciile de evaluare și intervenție. Oriunde v-ați afla, fie că sunteți pe laptop, telefon sau tabletă, puteți intra în legătură audio-video cu pacientul pentru a desfășura o ședință de psihoterapie.

În completarea ședințelor online, puteți ține legătura mereu cu pacienții dvs. printr-un sistem intern de mesagerie. Puteți să schimbați mesaje nelimitat, pentru a vă organiza ședințele de terapie, parcurgerea modulelor de intervenție/prevenție sau să discutați orice aspect relevant pentru procesul de terapie.

PAȚIU

ORGANIZAREA FACILĂ A INFORMAȚIILOR

Utilizând platforma CogniKit, veți avea practic un registru online al pacienților cu care lucrați. Din acest registru puteți modifica datele despre client, puteți adăuga și personaliza evaluări sau programe, puteți monitoriza progresul copilului/adolescentului, îi puteți contacta prin videoconferință sau mesaje, puteți trimite rapoarte ale copilului, puteți șterge sau arhiva date.

Rezultatele evaluărilor psihologice și progresul pacienților în programul de intervenție sunt salvate într-un Portofoliu personal al copilului/adolescentului. De asemenea, dvs. veți putea accesa oricând rapoartele finale sau intermediare de evaluare și intervenție pentru a vă planifica activitatea sau pentru a monitoriza evoluția cazului.

PAȚIU

RESURSE PSIHOLOGICE

Prin CogniKit vă punem la dispoziție mai multe materiale de specialitate, pe teme de interes, pentru a vă ajuta în munca cu copiii, adolescenții, părinții lor sau pentru cadrele didactice. Este vorba de manuale de la teste psihologice, articole științifice, povești terapeutice, fișe de lucru, ghiduri de intervenție și altele. Aceste resurse psihologice constituie o bibliotecă virtuală, dezvoltată în timp, pe care o puteți accesa oricând aveți nevoie.

PAȚIU

TRAINING SPECIALIZAT

Este ușor de observat că platforma CogniKit este foarte complexă. Dorim ca toți psihologii care lucrează în CogniKit să fie bine pregătiți și să se simtă confortabil cu platforma, de aceea oferim în prealabil un training de specialitate. Toți specialiștii (psihologi, psihopedagogi, consilieri școlari, cadre didactice) care doresc sa utilizeze CogniKit în practica lor curenta vor parcurge în prealabil un program de formare care acoperă toate aspectele relevante pentru activitatea pe platformă, în funcție de utilizator.

PAȚIU

Cu gândul la facilitarea fluxurilor de muncă ale specialiștilor și crearea unui mediu plăcut și atractiv de desfășurare a activităților psihologice, serviciile dezvoltate prin platformă sunt deopotrivă:

Integrate

Aceeași platformă oferă servicii de evaluare psihologică complexă, programe de intervenție, posibilitatea ședințelor de psihoterapie online (videoconferință), păstrarea unei evidențe facile a informațiilor care țin de un anumit client.

Flexibile

Atât pachetele de evaluare cât și programele de intervenție sunt flexibile, personalizabile în funcție de particularitățile fiecărui caz.

Adaptabile

Serviciile sunt disponibile atât specialistului cât și clientului, oriunde s-ar afla. Aceștia au nevoie doar de un dispozitiv (laptop, tabletă sau telefon) și o conexiune de internet.

Valide teoretic și practic

Resursele (instrumente de evaluare, programe, alte materiale) au la bază atât cercetări științifice recente, cât și experiența practică a dezvoltatorilor

Citiți aici câteva precizări tehnice pentru funcționarea platformei CogniKit.

Pentru a obține acces pe platforma Cognikit este necesară licențierea pentru utilizarea instrumentelor. Aceasta se poate obține prin participarea la cursul de licențiere Cognikit.